Jägarens lördagsmacka

Jägarens lördagsmacka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Jägarens lördagsmacka

9 ingredienser

En smörgås som mättar. Älgskav kan ersättas med renskav.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor vitt formbröd
  • matfett
  • 2 avokador
  • 1 förp fryst älgskav (eller renskav, ca 280g)
  • 1 förp kantareller (200 g)
  • 1 gul lök
  • salt
  • svartpeppar
  • paprika och persilja till garnering

Gör så här

  1. Kantskär brödet. Fräs älgskaven i het panna med matfett. Krydda med salt och peppar och håll varmt. Fräs svampen och till sist den skivade löken.
  2. Dela avokadorna, ta ut kärnan och skiva dem.
  3. Lägg nytt fett i pannan och stek brödskivorna så de blir frasiga och gyllenbruna. Lägg upp på varm tallrik och fördela avokado, älgskav, lök och svamp över. Garnera med paprika och persilja.