Jag är som en hummer - med kvällens vassa klor

Jag är som en hummer - med kvällens vassa klor

Bengt Magnusson är en välkänd tv-profil och journalist på TV4. Efter att ha studerat vid Journalisthögskolan i Stockholm har han hunnit med att vara programledare för en hel del program men är kanske mest känd som nyhetspresentatör för "Nyheterna". Vi träffade honom för en intervju och kan avslöja vilken frukt han skulle kunna tänka sig att leva på i resten av sitt liv och vem han vill bjuda på Abborrepanna!

Äter du något innan sändning? I så fall vad?
– Nej, jag äter inget före sändning. Jag äter efter och då brukat det bli något lite lättare till exempel sushi eller sushimi.

Hur ofta äter du hemlagat och vem lagar då maten?
– Jag äter hemma de dagar i veckan som jag inte jobbar, vilket är ungefär 3 dagar. Vi brukar laga mat både min hustru och jag. Men just nu är det jag själv som lagar då hustrun är på annan ort med jobb.

Om du fick välja en frukt du skulle äta hela livet,vilken skulle det då bli?
Oj va svårt. Men det får bli grapefrukt, det är gott!

Vad kan ingen få dig att äta?
– Fisk med mycket ben i. Fast jag äter strömming för där går det att få bort de flesta benen. Något annat jag inte skulle kunna äta är komage.

Vilka är dina tre favoriträtter?
Kalvlever Anglaise, det som gör det så gott är blandningen av smakerna som bacon, kalvlever, kapris och vitt vin.
Abborrepannaá la Mannerström är också en jättegod mix av smaker som lök,abborre, gräslök, persilja, matlagningsgrädde och ansjovis.
En bra köttbit i alla former och den ska vara mör och blodig.

Vilken matträtt matchar dig personlighetsmässigt?
– En hummer med kvällens klor.

Vem skulle du vilja äta middag med och varför? (du får välja helt fritt, dvs det kan vara såväl nu levande som döda personer - ex Gustav Vasa...). Vad skulle du då bjuda på?
– Det skulle vara kul att få äta middag med Nelson Mandela och honom skulle jag bjuda på Abborrepannan.Jag skulle ha en massa frågor som jag skulle hoppas få besvarade.