Fried rice

Fried rice
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Fried rice

17 ingredienser

Råris som fräses tillsammans med ingefära, kyckling, räkor och grönsaker.

Det är inte svårt att koka råris, däremot tar det lite längre tid än vanligt vitt ris. Men råris innehåller betydligt mer vitaminer och mineraler än vanligt ris, så man vinner alltså mycket på att stå en liten stund extra vid spisen.
Råris är dessutom det enda riset som behåller både smak och form vid nedfrysning. Därför kan man koka stora mängder på en gång och förvara i frysen som hemlagat halvfabrikat.

Ingredienser

portioner
  • 6 dl råris, kokt
  • 1 grön paprika
  • 0,5 purjolök
  • 200 g pak choi-kål
  • 400 g kyckling, stekt i bitar
  • 50 g böngroddar
  • 0,5 dl Ginger girl
  • 2 ägg
  • 100 g skalade räkor
  • smör, till stekning (eller olja)
  • ev japansk soja och sambal oelek

Ginger girl, ingredienser till 1 sats:

  • 2 dl ingefära, grovhackad
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 4 msk citron, saft
  • 0,5 msk salt

Gör så här

  1. Ginger girl essens: Mixa alla ingredienser med handmixer eller matberedare.
  2. Strimla paprikan, purjolöken och kålen.
  3. Fräs dessa ingredienser tillsammans med råriset och kycklingen
  4. på medelvärme.
  5. Lägg i böngroddarna och häll över Ginger girl-essens.
  6. Knäck ner äggen, blanda i räkorna och rör om ordentligt. Servera gärna med japansk soja och lite sambal oelek.