Blå kongossallad

Blå kongossallad
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Blå kongossallad

14 ingredienser

Sallad kan varieras i mångfald. Här en sallad på potatisen Blå kongo.

Ingredienser

portioner
  • 250 g kokt potatis, blå kongo
  • 50 g kapris
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 fänkål
  • 0,5 ask körsbärstomater
  • 50 g soltorkade tomater
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 25 g rucolasallad

dressing:

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Dela potatisen i stora bitar. Skär rödlöken i tunna ringar. Finstrimla hela fänkålen.
  2. Blanda ihop dressingen, gärna med stavmixer.
  3. Blanda alla ingredienser med dressingen i en skål. Vänd ner ruccolan. Toppa salladen med basilika.
  4. Servera till kött, fisk eller kyckling.