Olivpytt med quinoa

Olivpytt med quinoa
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Olivpytt med quinoa

16 ingredienser

En god och näringrik pytt med quinoa, kyckling, bönor och kalamataoliver.

Strö gärna över lite smulad fetaost före servering, och servera med
grönsallad.
Du kan variera pytten genom att använda olika typer av bönor.

Se Jacob Wismar i matbloggen här!

Ingredienser

portioner
  • 6 dl quinoa, kokt
  • 1 gul paprika
  • 500 g kyckling, i bitar (stekt eller grillad)
  • 1 dl färdigkokta stora vita bönor (stora)
  • 100 g rucolasallad
  • 1 dl kalamataoliver
  • 0,5 dl balsamico and olive
  • smör, till stekning (eller olja)
  • salt
  • ev fetaost

balsamico and olive

  • 1,5 dl mörk balsamvinäger
  • 1 dl svarta oliver utan kärnor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1,5 msk honung
  • 1 dl passerade tomater
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Balsamico and olive essens: Mixa alla ingredienser med handmixer eller matberedare.
  2. Strimla paprikan och fräs tillsammans med kycklingen, quinoan och
  3. bönorna på medelvärme.
  4. Häll ner rucola, kalamataoliver och Balsamico and olive-essens och
  5. blanda väl.
  6. Smaka av med salt.