Olivpytt med quinoa

Olivpytt med quinoa
Foto: Frida Wismar

En god och näringrik pytt med quinoa, kyckling, bönor och kalamataoliver.

Strö gärna över lite smulad fetaost före servering, och servera med
grönsallad.
Du kan variera pytten genom att använda olika typer av bönor.

Se Jacob Wismar i matbloggen här!


25 september 2008
4

Du behöver

  • 6 dl kokt quinoa
  • 1 st gul paprika
  • 500 g stekt el grillad kyckling, i bitar
  • 1 dl kokta stora vita bönor
  • 100 g rucola
  • 1 dl kalamataoliver
  • 0,5 dl Balsamico and olive
  • st smör eller olja till stekning
  • salt
  • ev. fetaost

Balsamico and olive

  • 1,5 dl mörk balsamvinäger
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 0,5 dl olivolja
  • 1,5 msk honung
  • 1 dl passerade tomater
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Balsamico and olive essens: Mixa alla ingredienser med handmixer eller matberedare.
  2. Strimla paprikan och fräs tillsammans med kycklingen, quinoan och bönorna på medelvärme.
  3. Häll ner rucola, kalamataoliver och Balsamico and olive-essens och blanda väl.
  4. Smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept