Mustig kycklinggryta

Mustig kycklinggryta
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Mustig kycklinggryta

21

4 steg att laga

12 ingredienser

Har du hört talas om någon som lagat en gryta på en kvart? Med familjemetoden är det faktiskt möjligt. Att kunna laga en god gryta på femton minuter i stället för drygt en timme är ännu en av fördelarna med familjemetoden, utarbetad av Jacob Wismar. Denna kycklinggrytar innehåller förutom kyckling, även champinjoner, vin och linser.

Servera gärna med råris eller bulgur.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g kyckling, stekt i bitar
  • 200 g champinjoner
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 400 g passerade tomater
  • 9 steklök
  • 1 dl färdigkokta röda linser
  • smör, till stekning (eller olja)
  • salt
  • svartpeppar (eller vitpeppar)

Gör så här

  1. Dela champinjonerna och bryn dem tillsammans med hackad vitlök på medelvärme i en gryta.
  2. Tillsätt fond, vin, vatten och passerade tomater och koka i 10–12 minuter.
  3. Lägg i kyckling, hela smålökar och de röda linserna och låt allt bli varmt.
  4. Smaka av med salt och peppar.