Jacob Wismars ratatouille

10 röster
Jacob Wismars ratatouille
Foto: Frida Wismar

Laga en riktigt stor sats av ratatouille, enkelt att göra och skönt att kunna frysa in det som bli över.

Visa mer

Du behöver

  • 6 gula lökar
  • 8 paprikor, blandade färger
  • 2 auberginer
  • 3 zucchini
  • 3 msk tomatpuré
  • 6 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1,2 l (3 burkar) krossade tomater
  • 0,5 dl pressad citron
  • 2 msk honung
  • 2 lagerblad
  • 2 msk timjan eller mejram
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär lök och grönsaker i bitar.
  2. Fräs dem, tomatpurén och vitlöken i olja.
  3. Häll i krossade tomater, citronsaft och honung samt lägg i lagerbladen.
  4. Låt koka under lock i cirka 15 minuter.
  5. Tillsätt kryddor och smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Låt puttra i cirka 5 minuter till.
5 januari 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept