Sardiner med ägg- och potatissallad

Sardiner med ägg- och potatissallad
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Sardiner med ägg- och potatissallad

9 ingredienser

Salta sardiner blandas med milda smaker av potatis och ägg i god dressing.

Servera gärna med ruccola.

Ingredienser

portioner
  • 250 g sardiner i olja
  • 6 potatisar, kokta skalade
  • 1 färsk lök
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk majonnäs
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och skiva löken tunt. Skala äggen och tärna dem.
  2. Skär potatisen i stora bitar. Låt oljan rinna av sardinerna
  3. Blanda potatis, lök och ägg med olivolja, vinäger och majonnäs.
  4. Smaka av med salt och peppar. Toppa salladen med sardiner.