Myntakryddad linsgryta

0 röster
4
Myntakryddad linsgryta
Foto: Frida Wismar

En vegetarisk gryta med proteinrika bönor tillsammans med chili, lime, garam masala och mynta.

Servera gärna med ett grovt nybakat bröd.

4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl färdigkokta gröna linser
  • 2 dl färdigkokta röda linser
  • 4 stjälkar stjälkselleri
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk olja
  • 400 g krossade tomater [1 burk]
  • 3 dl vatten
  • 1 limefrukt
  • 0,5 kruka färsk mynta
  • salt

Gör så här

  1. Finhacka selleri, chilifrukt och vitlök.
  2. Fräs dem och garam masalan i oljan i en gryta på medelvärme.
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten och linser och pressa i saften från limen. Låt puttra under lock i 10–12 minuter.
  4. Blanda ner den hackade myntan i grytan och smaka av med salt.
27 oktober 2009