Caesarsallad med maskrosor

0 röster
4
Caesarsallad med maskrosor
Foto: Frida Wismar

En svensk variant på den italienska salladen.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Dressing

  • 2 äggulor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk kapris
  • 1 msk Worchestershire sås
  • 4 sardellfiléer
  • 3 msk rapsolja
  • 0,5 dl riven parmesan
  • salt och peppar

Sallad

  • 1 l maskrosblad
  • 1 l babyspenat
  • 1 ask coctailtomater
  • 400 g grillad kyckling
  • 2 dl riven parmesan
  • 2 dl brödkrutonger

Gör så här

  1. Dressing: Mixa sardellfiléer, kapris och vitlök tillsammans med vinäger med en mixerstav. Lägg äggulorna och dijonsenap i en vispskål och vispa kraftigt. Tillsätt olja droppvis så inte såsen spricker, låt den bli tjock som majonnäs. Häll sedan i sardellmixen, Worchestershiresås och sist parmesan.
  2. Skölj maskrosbladen noga och ta ev bort mittenstjälken om du är känslig för bitter smak. Dela kycklingen i bitar. Blanda maskrosblad, spenat, tomater och kyckling och ringla sedan över dressing. Toppa med parmesan och brödkrutonger.
14 maj 2009
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept