Rödbetssallad med västerbottenost

Rödbetssallad med västerbottenost
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Rödbetssallad med västerbottenost

8 ingredienser

En god och nyttig sallad bestående av rödbetor, vällagrad ost och pumpakärnor.

Ingredienser

  • 500 g färska rödbetor, gärna små
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt
  • peppar
  • 75 g västerbottenost (el annan vällagrad hårdost, typ Brännvinsost)
  • 100 g färska örter (blandade t ex basilika, ruccola, persilja)
  • 0,5 dl pumpakärnor

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka, ca 45 minuter, i saltat vatten. Skala medan de fortfarande är varma.
  2. Dela betorna och blanda med balsamvinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner de färska örterna och smula över västerbottenost. Garnera med pumpakärnor.