Wrapbröd på dinkel och råg

Wrapbröd på dinkel och råg
Foto: Frida Wismar

En nyttigare variant på wrapbröd. Receptet ger 12 st bröd.

28 augusti 2008

Du behöver

  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 5 dl dinkelmjöl
  • 1 msk krossat linfrö
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk olja
  • 2 dl vatten (ca)

Gör så här

  1. Blanda de båda mjölsorterna, krossat linfrö, salt och bakpulver i en bunke.
  2. Tillsätt olja och så mycket vatten att du får en fast deg.
  3. Dela upp degen i 12 jämnstora bitar.
  4. Kavla varje del på en lätt mjölad arbetsbänk till en rund kaka, 18–20 centimeter i diameter.
  5. Grädda kakorna i en upphettad torr stekpanna på medelvärme i cirka ½ minut på varje sida tills de fått färg.
  6. Lägg dem ovanpå varandra och täck dem med aluminiumfolie så att de håller sig mjuka.
Kommentera receptet

Fler goda recept