Wrapbröd på dinkel och råg

Wrapbröd på dinkel och råg
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Wrapbröd på dinkel och råg

7 ingredienser

En nyttigare variant på wrapbröd. Receptet ger 12 st bröd.

Ingredienser

  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 5 dl dinkelmjöl
  • 1 msk linfrön, krossat
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk olja
  • ca 2 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda de båda mjölsorterna, krossat linfrö, salt och bakpulver
  2. i en bunke.
  3. Tillsätt olja och så mycket vatten att du får en fast deg.
  4. Dela upp degen i 12 jämnstora bitar.
  5. Kavla varje del på en lätt mjölad arbetsbänk till en rund
  6. kaka, 18–20 centimeter i diameter.
  7. Grädda kakorna i en upphettad torr stekpanna på medelvärme
  8. i cirka ½ minut på varje sida tills de fått färg.
  9. Lägg dem ovanpå varandra och täck dem med aluminiumfolie
  10. så att de håller sig mjuka.