Pepparkaksscones

Pepparkaksscones
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Pepparkaksscones

8 ingredienser

Riktigt mumsiga små scones som blir ännu godare med smak av pepparkaka.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 100 g valfria nötter eller mandel
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm rörsocker
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl flytande margarin (eller smör)
  • 2 dl yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka nötterna. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smör och yoghurt och blanda snabbt ihop till en klibbig smet. Klicka ut smeten till två kakor på en plåt, och skär i fyra delar vardera, eller i 8 st muffinsformar. Garnera eventuellt med russin eller torkade bär. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.