Iberico belotta med vit sparris, tryfferad olivmajo och kavringsflan

Iberico belotta med vit sparris, tryfferad olivmajo och kavringsflan
Foto: Matilda Ekström/Titan

Iberico belotta med vit sparris, tryfferad olivmajo och kavringsflan

Av: Jacob Gray

Från: Förkväll

10 ingredienser

En underbara tryffelolja som passar vid en mängd olika tillfällen och med olika tillbehör. Vit sparris och kavringsflarn är några exempel.

Ingredienser

  • 2 dl rapsolja
  • 2 ägg, gulan
  • 2 tsk citronsaft
  • ca 0,5 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 3 svarta oliver, finhackade
  • 1-2 tsk tryffelolja
  • lufttorkad skinka (t ex Iberico Belotta)
  • färsk vit sparris
  • kavring

Gör så här

  1. Mixa med stavmixer ner rapsoljan i tunn långsam stråle med äggulor, citronjuice, cajennpeppar och salt, till en fast och fluffig konsistens.
  2. Blanda i oliver och tryffelolja.
  3. Servera majonnäsen som tillbehör till lufttorkad skinka t.ex. Iberico Belotta och färsk vit sparris. Servera gärna med tunt skuren och rostad kavring.