Iberico belotta med vit sparris, tryfferad olivmajo och kavringsflan

1 röst
Iberico belotta med vit sparris, tryfferad olivmajo och kavringsflan
Foto: Matilda Ekström/Titan

En underbara tryffelolja som passar vid en mängd olika tillfällen och med olika tillbehör. Vit sparris och kavringsflarn är några exempel.

Visa mer

Du behöver

  • 2 dl rapsolja
  • 2 st ägg, gulan
  • 2 tsk citronjuice
  • 0,5 krm cajennpeppar, ca
  • 0,5 tsk salt
  • 3 st svarta oliver, finhackade
  • 1-2 tsk tryffelolja
  • Lufttorkad skinka t.ex. Iberico Belotta
  • färsk vit sparris
  • kavring

Gör så här

  1. Mixa med stavmixer ner rapsoljan i tunn långsam stråle med äggulor, citronjuice, cajennpeppar och salt, till en fast och fluffig konsistens.
  2. Blanda i oliver och tryffelolja.
  3. Servera majonnäsen som tillbehör till lufttorkad skinka t.ex. Iberico Belotta och färsk vit sparris. Servera gärna med tunt skuren och rostad kavring.
5 februari 2010

Fler goda recept