Noristrutar med tonfisktartar och rimmad gurka

Noristrutar med tonfisktartar och rimmad gurka
Foto: Matilda Ekström/Titan

Noristrutar med tonfisktartar och rimmad gurka

Av: Jacob Gray

Från: Förkväll

11 ingredienser

Fina strutar med tonfisktartar att servera som förrätt, på en buffé eller som ett tilltugg.

Frys gärna fisken innan tillagning.

Ingredienser

  • 0,3 gurka
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 tsk citronsaft
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 krm sesamolja
  • nori
  • ärtskott
  • japansk soja
  • salladslök, till garnering

Gör så här

  1. Dela och kärna ur gurkan.
  2. Tärna den fint och strö över socker, salt, svartpeppar och två teskedar citronjuice. Blanda väl och låt stå och dra 20 minuter.
  3. Tärna tonfisken.
  4. Blanda tonfisken med ingefära, sesamolja och ett par droppar citron.
  5. Fyll sjögrässtrutar med rimmad gurka, tonfisk och ärtskott.
  6. Droppa över lite japansk soja.
  7. Garnera med strimlad salladslök.