Presenteras av Kökets kurser

Italienska dessertklassiker

Paolo Roberto vet hur en middag ska avslutas: med dolci så klart! Efterrätter fyllda med passion, kärlek, nötter, choklad och färsk frukt. Men varför gör de italienska desserterna middagsgästerna lyckliga? Här har vi samlat hemligheterna kring dolci och dess framgång.

Tipsen är hämtade från Paolos onlinekurs Italiensk matlagning. I kursen lär han dig bland annat hur du lagar evig kärlek: nämligen tiramisu.


1. Tiramisu -receptet på evig kärlek

”Hur olycklig du än är, äter du en liten bit tiramisu kommer den dra upp dig och göra dig lycklig igen”, förklarar Paolo i sin onlinekurs. Paolo beskriver tiramisu som receptet på den eviga kärleken. Så har du inte testat hans recept så är det dags nu! Den är en fräsch, fluffig och lätt dessert som kommer ge alla ett drömlikt avslut på middagen.

Paolos 2 bästa tips för en underbar klassisk tiramisu:
1. Gör alltid en tiramisu dagen innan, eller på morgonen, så den hinner sätta sig. Då blir den perfekt.
2. Doppa kexen riktigt snabbt i kaffe och amarettolikör. Låt dem absolut inte ligga i blöt!

Köp Paolo Robertos onlinekurs för att se hela receptet på hans gudomliga tiramisu >>

2. Nutella som passar till allt

Få saker är så starkt förknippat med en italiensk uppväxt som nutella. Den passar till frukosten, efterrätten, på pizzan och allt där emellan. Servera nutellan med grissini och du har snabbt en perfekt och enkel dessert som smälter i munnen.

Tips för perfekt och krämig nutella:
1. Mixa både socker och nötter riktigt fint. Desto finare du mixar, ju krämigare kommer din färdiga nutella att bli.
2. Förvara nutellan i en tät burk i kylen så håller den sig krämig och god i upp till en vecka.

Receptet på Paolos nutella utan palmolja hittar du i hans onlinekurs >>

3. Lätt och elegant dessert med frukt

Vill du bjuda på något lätt och fräscht som dessert? Då är en pesce e fragole con vino spumante precis vad du ska servera! Det låter avancerat men är riktigt enkelt och går snabbt att göra. Jordgubbar och persikor i mousserande vin är nämligen vad den här desserten innebär.

Hemligheten bakom den här underbara fruktdrinken är att snitta skalet på persikorna och lägga dem i kokande vatten några minuter. Sen kan du enkelt skala dem och får en ljuvlig drink med härlig sötma.

Paolos eleganta fruktdrink hittar du i hans onlinekurs >>


En middag utan dolci är som ett möte. Men så fort du har efterrätten så är det en fest!

-Paolo Roberto

​Vill du ta del av alla ljuvliga recept och hemliga knep kan du läsa mer och köpa Paolo Robertos onlinekurs här >>

Paolos mest populära recept

Fler tips!

Italiensk meny med Paolo Robertos recept

Mer om kurserna!