Rökt lax med utöröra och färskpotatissallad

Rökt lax med utöröra och färskpotatissallad
Foto: Andreas Söderberg

Rökt lax med utöröra och färskpotatissallad

Av: Ola Mattsson

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

En härlig rökt lax som serveras med utöröra och en potatissallad på färskpotatis.

Ingredienser

portioner
  • 600 g rökt lax
  • 1 dl crème fraîche
  • 100 g handskalade räkor
  • 2 ägg, kokta
  • dill
  • 50 g tubkaviar
  • 50 g rödlök
  • 400 g färskpotatis, kokt
  • 50 g spenat
  • 16 körsbärstomater
  • 30 g sockerärtor
  • 50 g grön sparris
  • 30 g morrötter, skivade

Gör så här

  1. Utöröra: Hacka dillen fint, hacka även ägget och rödlöken i 5 mm stora tärningar.
  2. Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med nymalen vitpeppar samt lite cayennepeppar.
  3. Potatissallad: Klyfta potatisen i fjärdedelar och halvera tomaterna.
  4. Strimla sockerärtorna och sparrisen tunt i ca 2 mm strimlor.
  5. Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger.