Italiensk lammgryta

Italiensk lammgryta
Foto: TV4

Lammköttet blir mört och saftigt då det får puttra i grytan. Sardeller bryter smaken fint. Tomatsallad är gott tillbehör.

17 mars 2009
4

Du behöver

  • 0,75-1 kg grytbitar av lamm
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 0,5 msk stött rosmarin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl ljus nötbuljong
  • 3-5 st sardellfiléer
  • persilja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Bryn köttet, lägg i gryta, krydda och vänd ned mjölet. Rör ned vitlök och rosmarin. Tillsätt vinäger och buljong.
  2. Småkoka tills köttet är mört, ca 30 minuter och smaka av sältan. Tillsätt sardellerna och strö över persilja. Servera med ris.
Kommentera receptet

Fler goda recept