Italiensk kycklinglasagne

119 röster
45 m
6
45 m
6
6 portioner

Du behöver

  • 1 zucchini
  • 1-2 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 600 g kycklingfilé
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 250 g färska lasagneplattor
  • sallad

Sås

  • 2 dl mini fraiche (5 %)
  • 3 dl ajvar relish (stark)
  • 2 dl lättmjölk (0,5 %)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hyvla zucchini med osthyvel. Skala och hacka vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i vitlök och zucchini. Stek tills zucchinin är mjuk och fått lite färg, salta, ta upp och lägg åt sidan.
  3. Strimla kycklingfilé och stek i stekpannan. Salta och peppra.
  4. Strimla soltorkade tomater och riv basilikabladen i mindre bitar.
  5. Vispa ihop fraiche, ajvar, mjölk och salt. Häll lite av såsen i botten på en ugnsform. Varva lasagneplattor, kyckling, zucchini, soltorkade tomater, basilika och sås i formen. Avsluta med lasagneplattor och sås.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter.
  7. Servera med sallad.
Tips!
ViktVäktarna Tikka masala med linser och halloumi

Fler tips från WW ViktVäktarna

21 december 2016