I samarbete med WW ViktVäktarna

Italiensk kycklinglasagne

115 röster
45 m
6

En underbar variant på lasagne med kyckling, zucchini, vitlök, soltorkade tomater och basilika. Såsen domineras av härlig ajvar relish. 

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Börja med halva mängden ajvar relish och smaka av såsen om du är känslig för stark mat. Du kan koka upp den för att smakerna ska komma fram helt och hållet. Späd ev med mer mjölk.

Visa mer
45 m
6
6 portioner

Du behöver

  • 1 zucchini
  • 1-2 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 600 g kycklingfilé
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 250 g färska lasagneplattor
  • sallad

Sås

  • 2 dl mini fraiche (5 %)
  • 3 dl ajvar relish (stark)
  • 2 dl lättmjölk (0,5 %)
  • 1 tsk salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hyvla zucchini med osthyvel. Skala och hacka vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i vitlök och zucchini. Stek tills zucchinin är mjuk och fått lite färg, salta, ta upp och lägg åt sidan.
  3. Strimla kycklingfilé och stek i stekpannan. Salta och peppra.
  4. Strimla soltorkade tomater och riv basilikabladen i mindre bitar.
  5. Vispa ihop fraiche, ajvar, mjölk och salt. Häll lite av såsen i botten på en ugnsform. Varva lasagneplattor, kyckling, zucchini, soltorkade tomater, basilika och sås i formen. Avsluta med lasagneplattor och sås.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter.
  7. Servera med sallad.
Tips!
ViktVäktarna Tikka masala med linser och halloumi

Fler tips från WW ViktVäktarna

Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...