Italiensk kycklinglasagne

Italiensk kycklinglasagne
Foto: ViktVäktarna

Italiensk kycklinglasagne

14 ingredienser

45 m

ww viktväktarna

​En underbar variant på lasagne med kyckling, zucchini, vitlök, soltorkade tomater och basilika. Såsen domineras av härlig ajvar relish. 

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

Tips! Börja med halva mängden ajvar relish och smaka av såsen om du är känslig för stark mat. Du kan koka upp den för att smakerna ska komma fram helt och hållet. Späd ev med mer mjölk.

ViktVäktarnas Points
WW Points 7

ViktVäktarnas Points

Ikonen visar Pointsvärdet receptet har för den som är medlem hos ViktVäktarna.

Läs mer

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner
  • 1 zucchini
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 600 g kycklingfilé
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 250 g färska lasagneplattor
  • sallad

Sås

  • 2 dl mini fraiche (5 %)
  • 3 dl ajvar relish (stark)
  • 2 dl lättmjölk (0,5 %)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hyvla zucchini med osthyvel. Skala och hacka vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i vitlök och zucchini. Stek tills zucchinin är mjuk och fått lite färg, salta, ta upp och lägg åt sidan.
  3. Strimla kycklingfilé och stek i stekpannan. Salta och peppra.
  4. Strimla soltorkade tomater och riv basilikabladen i mindre bitar.
  5. Vispa ihop fraiche, ajvar, mjölk och salt. Häll lite av såsen i botten på en ugnsform. Varva lasagneplattor, kyckling, zucchini, soltorkade tomater, basilika och sås i formen. Avsluta med lasagneplattor och sås.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter.
  7. Servera med sallad.
TIPS!
Fler tips från ViktVäktarna!
ViktVäktarna Tikka masala med linser och halloumi

Fler tips från ViktVäktarna!

Här hittar du fler smarta recept från ViktVäktarna.

Läs mer