100 g mozzarellaost, skuren (eller riven i små bitar)
2 dl parmesanost, färskriven
2-3 msk olivolja
salt
svartpeppar
Servering
rucolasallad
parmesanost, riven
Gör så här
Vispa samman ägg, vatten, salt och peppar.
Skär löken i tunna skivor. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna, lägg i löken. Stek den mjuk på medelvärme utan att den får färg, droppa över lite citronsaft.
Häll i äggsmeten i pannan och låt den stelna lite. Dra med en stekspade från kanterna mot mitten för att få lite av äggsmeten att rinna ner i pannans botten. Lägg på potatis, spenat, tomater, mozzarella och strö över parmesanost. Sänk värmen och stek tills äggsmeten börjar ”stanna på ytan”.
Vänd omeletten med hjälp av en tallrik som först läggs, som ett lock, på pannan. Vänd sedan över omeletten på tallriken så att den stekta ytan kommer uppåt.
Tillsätt ytterligare olivolja i pannan och låt frittatan glida tillbaka ner i pannan. Låt den steka i ytterligare ett par minuter.