Italiensk fisksoppa - Tommy Myllymäkis recept

Italiensk fisksoppa - Tommy Myllymäkis recept
Foto: Charlie Drevstam
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Italiensk fisksoppa - Tommy Myllymäkis recept

10 ingredienser

20 min

En supergod, snabblagad och enkel soppa. A och O i denna rätt är att de passerade tomaterna eller ännu hellre tomatsåsen är god och att fiskfonden är reducerad till god smak utan att vara för stark. / Tommy
Här hittar du recept på Tommys aioli att servera till. 

Alf Tumbles vintips till Tommys fisksoppa:  Les Clous Naturé nr 94985, ett exklusivt vitt naturvin från Jura. Syrocco nr 2296, ett spännande rött vin från Marocko.

Receptet är från kokboken Soppa Potage & Buljong av Tommy Myllymäki.

Ingredienser

portioner
  • 400 g fisk blandad (i 2 x 2 cm stora tärningar)
  • 10 klyftor vitlök, skalade och finhackade
  • 1 röd chilifrukt, skivad
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 dl fiskbuljong
  • 3 dl passerade tomater (eller tomatsås)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl persilja, finskuren
  • salt

Gör så här

  1. Stek vitlök och chili i 2 dl olivolja i en kastrull på medelvärme tills det börjar dofta och vitlöken börjar bli lätt gul.
  2. Tillsätt fisken och krydda den med salt. Fräs 30 sekunder och häll i vinet. Låt koka upp. Tillsätt buljong, passerade tomater och grädde och koka upp igen.
  3. Smaka av soppan med salt och avsluta med att röra ner persiljan. Servera gärna soppan med en klick aioli (se tips längst upp) och ett grillat surdegsbröd.