Kyckling med potatis och babyspenat

Kyckling med potatis och babyspenat
Foto: Tina Axelsson
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Kyckling med potatis och babyspenat

Av: Paolo Roberto

Från: Italiensk fastfood

10 ingredienser

40 min

En lite arg kyckling med vitlök, timjan och sting av peperoncino. Serveras med en av mina klassiker: kombinationen potatis och rosmarin /Paolo Roberto. Receptet kommer från kokboken Italiensk fastfood.

Peperoncini är en hetare variant av chilipeppar.


Läs mer om boken Italiensk fastfood

Ingredienser

portioner
  • 800 g potatis, skalad och skuren i klyftor
  • 650 g kycklingfilé, skuren i skivor
  • 1 rödlök, skivad
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 peperoncino, hela frukten
  • 0,5 dl timjan, färsk, finhackad
  • 1-1,5 msk torkad rosmarin
  • 80 g babyspenat
  • 1 tsk salt
  • 1-1,5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisklyftorna i lättsaltat vatten i 5–7 minuter.
  2. Häll av vattnet och ånga av potatisen.
  3. Värm olivolja (2 msk) i en stekpanna.
  4. Lägg ner potatisen, strö över rosmarin och stek tills den är lite brynt och har mjuknat.
  5. Hetta upp olivolja (2 msk) i en stekpanna under tiden som potatisen tillreds.
  6. Lägg i rödlök och peperoncino och låt dem fräsa ca 2 minuter, utan att de tar färg.
  7. Tillsätt kycklingskivorna och stek dem tills de är lite brynta och blanda sedan ner vitlök och timjan.
  8. Låt allt puttra på låg värme, i ca 15 minuter.
  9. Ta upp peperoncinon som kastas.
  10. Blanda ner spenaten, rör om och smaka av med salt och peppar.