Fläskkarré i lergryta

Fläskkarré i lergryta
Isabel Berggren
Isabel Berggren

Fläskkarré i lergryta

Av: Isabel Berggren

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

En härlig varm gryta med fläskkarré är väldigt gott och enkelt långkok.

Serveras med inlagd gurka, lingon eller gelé, brunsås och kokt potatis.

Ingredienser

  • ca 1 kg fläskkarré i bit
  • 3 dl koncentrerad äppeljuice
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2-3 morötter
  • 1-2 äpplen
  • 1-2 purjolökar
  • flingsalt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter.
  2. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål.
  3. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds.
  4. Skala och skär morrötter och äpple i mindre bitar.
  5. Ansa och skölj purjolök.
  6. Torka av lergrytan lätt.
  7. Lägg morots- och äppel- och purjobitar i botten.
  8. Lägg i köttet och häll marinaden över.
  9. Ställ lergrytan i kall ugn.
  10. Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  11. Låt grytan stå i ugnen i 2 timmar.
  12. Före servering, strö flingsalt över.
  13. Servera med kokt potatis.