Irenka surprise! Stockholm rapsody

Irenka surprise! Stockholm rapsody
Foto: TV4

Irenkas dessert består av äppelchampagnesorbé som serveras med inlagda päron och sockerlingon. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

14 oktober 2008
4

Du behöver

  • citronsaft från 1 citron
  • skal från 1 citron

Sockerlingon

  • 4 dl lingon
  • 2 dl socker

Gör så här

  1. Äppelchampagnesorbé: Tvätta och skala äpplena.
  2. Ta bort kärnhuset och lägg i kastrull med vatten tillsammans med kanelstång, nejlikor och socker. Koka upp tills äpplena blir mjuka.
  3. Ta bort kanelstång och nejlikor. Mosa äpplena i kastrullen med vattnet. Låt svalna.
  4. Tillsätt citronsaft och champagne samt gelatinblad som legat i blöt och rör om. Häll upp i en form och ställ den i frysen.
  5. Inlagda päron: Tvätta och skala päron och dela på mitten.
  6. Låt alla ingredienser stå och puttra i en kastrull tills päronen blir halvmjuka. Låt svalna.
  7. Sockerlingon: Blanda lingon och socker och låt koka långsamt 30 min. Låt svalna.
  8. Servera sorbén med de inlagda päronen tillsammans med en klick sockerlingon.
Kommentera receptet

Fler goda recept