Irenka surprise! Stockholm rapsody

0 röster
4

Irenkas dessert består av äppelchampagnesorbé som serveras med inlagda päron och sockerlingon. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Visa mer
4

Du behöver

  • citronsaft från 1 citron
  • skal från 1 citron

Sockerlingon

  • 4 dl lingon
  • 2 dl socker

Gör så här

  1. Äppelchampagnesorbé: Tvätta och skala äpplena.
  2. Ta bort kärnhuset och lägg i kastrull med vatten tillsammans med kanelstång, nejlikor och socker. Koka upp tills äpplena blir mjuka.
  3. Ta bort kanelstång och nejlikor. Mosa äpplena i kastrullen med vattnet. Låt svalna.
  4. Tillsätt citronsaft och champagne samt gelatinblad som legat i blöt och rör om. Häll upp i en form och ställ den i frysen.
  5. Inlagda päron: Tvätta och skala päron och dela på mitten.
  6. Låt alla ingredienser stå och puttra i en kastrull tills päronen blir halvmjuka. Låt svalna.
  7. Sockerlingon: Blanda lingon och socker och låt koka långsamt 30 min. Låt svalna.
  8. Servera sorbén med de inlagda päronen tillsammans med en klick sockerlingon.
14 oktober 2008
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept