Inlagd västeråsgurka med dill

koket.se
Inlagd västeråsgurka med dill
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Inlagd västeråsgurka med dill

9 ingredienser

20 m + tid i kyl

Ta vara på gurkorna genom att lägga in dem! Det här receptet på inlagd västeråsgurka är både enkelt, gott och ett perfekt middagstillbehör att njuta av i höst.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner sats
  • 1 kg gurka
  • 1 dl salt
  • 1 l vatten

Lag

  • 2 dl vatten
  • 5 dl strösocker
  • 2 dl ättiksprit 12 %
  • dillkronor
  • dillstjälkar
  • malen svartpeppar (grovmalen)

Gör så här

  1. Blanda salt och vatten så att saltet smälter.
  2. Borsta och skiva gurkan grovt, ca 0,5 cm.
  3. Slå blandningen över gurkskivorna och låt stå svalt över natten.

Lag

  1. Koka upp lagen.
  2. Varva sedan gurkskivorna med dillkronor och dillstjälkar i en ren burk. Slå den varma lagen över.
  3. Gurkorna är klara efter en vecka, men de blir bara bättre och bättre.
  4. Prova gärna att tillsätta lite skivad färsk pepparrot i lagen.