Carpaccio på lax

Carpaccio på lax
Foto: TV4

Carpaccio på tunna skivor lax som serveras med hyvlad Västerbottensost samt balsamicodressing. Frys laxen i två dagar innan.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

15 april 2013
Så väljer du ekorätt i fiskdisken

Du behöver

Carpaccio

  • 500 g benfri färsk laxfilé, odlad
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 1,5 tsk flingsalt
  • 100 g tunt hyvlad västerbottensost
  • 1 kruka ruccolasallad

Dressing

  • 2 msk äpplecidervinäger
  • 0,7 dl kallpressad olivolja
  • 1,5 msk finhackad schalottenlök
  • 1,5 msk gräslök
  • 2 msk fint tärnad röd paprika
  • 2 msk fint tärnad grön paprika

Tillbehör

  • Bröd, smör och flingsalt

Gör så här

  1. Se till att laxen är benfri. Linda in den i plastfolie och lägg den i frysen två dagar. I samband med tillagningen låt laxen halvtina i kylen. Skär laxen medan den fortfarande är lite fryst i så tunna skivor som möjligt.
  2. Gör dressingen genom att hacka och skär allt i mycket små tärningar, blanda ihop med vinäger och olja.
  3. Lägg laxskivorna efter hand på stora tallrikar. Fördela och skeda dressingen över laxen. Låt den stå framme någon 40 minuter så att syran och smaken från dressingen hinner tränga in i laxen.
  4. Krydda med flingsalt och grovmalen svartpeppar. Servera bröd till.
Kommentera receptet

Fler goda recept