Sparris och breasola med tryffelmajonnäs

0 röster
30 min
4

Sparris och breasola med parmesan, tryffelmajonnäs och rostade pinjenötter.

Dryckestips
Vitt vin, Clay Station

Ingrid i Östersund lagade även

Marulk och potatispuré och kantareller


Cheesecake med passionfrukt



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 35-40 g breasola, tunt skivad
  • 12 grön sparris, kokt med salt och socker
  • pinjenötter, rostade
  • parmesan

Tryffelmajonnäs

  • 2 äggulor
  • 4 dl olja, varav 2-3 dl tryffelolja, resten vanlig matolja
  • 0,5 tsk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Tryffelmajonnäs
    Det är viktigt att alla ingredienser ska ha samma temperatur!
  2. Blanda äggulor, salt, peppar och senap i en skål.
  3. Tillsätt oljan försiktigt, i början bara droppvis under flitigt vispande (helst elvisp).
  4. Smaka för att eventuellt salta och peppra mera.
  5. Sparris
    Koka sparrisen med 1 tsk salt och en nypa socker, några minuter.
  6. Häll bort vattnet.
  7. Häll på isvatten och låt detta ligga i 5 minuter.
  8. Rostade pinjenötter
    Rosta i torr stekpanna och skaka den samtidigt, till nötterna fått lite färg.
  9. Vid servering
    Lägg upp sparrisen på en tallrik.
  10. Rulla 4 skivor breasola och placera dem ovanpå sparrisen.
  11. Hyvla över parmesanost.
  12. Släng över lite pinjenötter och sist en klick tryffelmajonnäs på sidan.
21 januari 2011

laddar fler recept

Laddar fler recept