Gårdens svartvinbärsskinka

Gårdens svartvinbärsskinka

I den här rätten får en mängd olika smaker chansen att samarbeta. Skinkan bär huvudrollen men får nära sällskap av ingredienser som svarta vinbär, kanel, ingefära och vitlök. Serveras tillsammans med såsen, potatis och smörfrästa grönsaker.

30 september 2008
4

Du behöver

  • 500 g benfri färsk skinka
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 dl vatten
  • 4 dl svarta vinbär
  • 3 st persiljekvistar
  • 1 bit ingefära
  • 1 st kanelstång
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 1 dl soja
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk maizena redning
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Koka upp vatten, vinbär, vitlök, persilja, ingefära, kanel, buljongtärning och soja i en kastrull.
  3. Lägg i skinkan. Sjud under lock tills skinkans innetemperatur är ca 68 grader, ca 50 minuter.
  4. Ta av kastrullen och låt stå i 20 min. Ta upp köttet.
  5. Sila av buljongen och låt den koka upp.
  6. Tillsätt grädde och red av med Maizena redning. Smaka av med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  7. Skiva upp skinkan.
  8. Servera med såsen, potatis och smörfrästa grönsaker, till exempel salladslök eller sockerärter.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept