Halstrade pilgrimsmusslor

Halstrade pilgrimsmusslor
Foto: TV4

Halstrade pilgrimsmusslor

Av: Inger - Eskilstuna

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

20 min

Halstrade pilgrimsmusslor med kapris-pistaschvinägrett och frasiga ostpinnar. En liten förrätt som halstras i sista stund.

**Dryckestips
**Gobelsburg Rieslig

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 12 pilgrimsmusslor, helst färska med romsäck borttagen

vinägrett

  • 2 msk citronolja
  • 2 tsk citron, pressad
  • några droppar flytande honung
  • 4 tsk kapris
  • 2 tsk pistagenötter, grovt hackade
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald, (efter smak)

Ostpinnar

  • 1 fryst smördegsplatta (8x17 cm)
  • 1 ägg, söndervispat
  • 1 dl Västerbottensost, riven
  • flingsalt

Gör så här

Vinägrette

  1. Rör ihop vinägretten och smaka av med salt och peppar.

Ostpinnar

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Tina smördegsplattan och skär den på längden till 6 remsor.
  3. Pensla remsorna med ägg och doppa dem i osten och flingsalt.
  4. Vrid och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills de har fin färg.

Vid servering

  1. Torka av pilgrimsmusslorna och pensla dem med lite olja.
  2. Grilla eller stek ca 1 minut på var sida.
  3. Salta och peppra efter smak.
  4. Servera direkt med rumstempererad vinägrett.