Löjromsbakelse

Löjromsbakelse
Foto: Kent Jardhammar

En liten smörgåstårta eller skagenbakelse som den också kallas. En festlig liten bakelse som du även kan göra med köpt skagenröra.

Receptet räcker till 12 bakelser.

8 april 2009

Du behöver

  • 12 skivor vitt bröd

Skagenröra

  • 300 g skalade räkor
  • 3 st crabsticks (1/2 av ett paket))
  • 0,5 dl finhackad dill
  • 0,75 dl majonnäs
  • 0,75 dl kesella gourmet

Garnering

  • 0,5 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 100 g löjrom
  • räkor
  • citronskivor
  • dill

Gör så här

  1. Skär bröden i avlånga eller fyrkantiga bitar. Stek dem i lite smör i en stekpanna. Låt svalna.
  2. Ta undan några räkor till garneringen. Hacka resten av räkorna och crabsticksen grovt. Blanda med dill, majonnäs och Kesella. Smaka av. Lägg samman bakelserna med röran emellan.
  3. Bred ett tunt lager crème fraiche blandad med majonnäs på översta brödet. Fördela löjrommen och garnera med räkor, citronskivor och dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept