Ingefärspäron med myntagrädde

Ingefärspäron med myntagrädde
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Ingefärspäron med myntagrädde

9 ingredienser

30 min

Kokta päron får smak av ingefära och citrongräs i denna dessert med asiatiska smaker av Jonas Svensson. Myntagrädde blir kronan på verket i denna perfekta helgdessert!

Ingredienser

portioner
  • 4 päron
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 1 citron
  • 10 cm ingefära
  • 2 citrongräs
  • 1 kruka mynta
  • 1 dl sojagrädde
  • krossade drömmar, till garnering

Gör så här

  1. Skala päronen och skiva ingefära.
  2. Koka päronen med socker, vatten, ingefära, citrongräs tills mjuka i konsistens.
  3. Mixa grädde med bladen från ett knippe mynta och servera med päronen och krossade drömmar.