Varvets räkbåt

Varvets räkbåt
Foto: TV4

Varvets räkbåt

Av: Ingalill - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

1h 30 min

Receptet på varvets räkbåt räcker till fyra personer.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • vitt bröd
  • 2 ägg
  • 0,5 kg räkor
  • 1 citron
  • 8 skivor gurka
  • 4 salladsblad
  • 2 tsk röd och grön paprika
  • 0,5 dl dill
  • 2 dl majonnäs

Gör så här

Bröd

  1. Smula 50 g jäst i en bunke, häll på 5 dl ljummet vatten och rör om, lägg i 2 tsk salt, 2 msk matolja och 8 dl vetemjöl, rör detta tills degen släpper botten i bunken.
  2. Låt jäsa cirka 30 minuter.
  3. Lägg degen formad till en bulle på en plåt och grädda i 30 minuter i 200 grader.
  4. Låt brödet kallna, skär ut en båtform av brödet cirka 1 cm tjock och cirka 1 dm lång.

Topping

  1. Lägg sedan på majonäsen som är blandad med 2 msk hackad dill på brödet, sedan 1/4 kokt ägg på mitten, lägg på färska skalade räkor runt om.
  2. På mitten av båten sätts en tandpetare som trätts på ett segelformat salladsblad.
  3. På båda sidor om detta salladsblad bygger man två lanternor, på vänster sida en tsk hackad röd paprika och på höger sida en tsk hackad grön paprika, lägg små tunna citronskivor runt om.
  4. I aktern på brödbåten dekorerar man med en dillkvist som skall vara rodret.