Den här indiska soppan är av samma typ som den italienska minestronesoppan. Den får sin konsistens av de krossade ärterna och en karakteristisk smak av de konserverade grönsakerna.
Skala löken och skär den i tunna strimlor. Koka de röda linserna med 1/2 tsk salt i 6 dl vatten tills de är nästan mjuka, ca 20 minuter. Tillsätt lök, ärter, tomater och de konserverade, avrunna grönsakerna. Låt koka ca 5 minuter tills de är nästan genomkokta. Sila och ta vara på spadet.
Blanda samman krossade kikärter, gurkmeja, korianderfrön, spiskumminfrön, svartpeppar, chilipeppar och vatten till en kryddblandning. Rör ut den i 1/2–1 dl vatten till en tjock pasta. Värm oljan till medelvärme i en kastrull och fräs kryddblandningen under omrörning i 1–2 minuter. Tillsätt citronsaften och kokosflingorna.
Tillsätt grönsaksspadet lite i taget under omrörning. Låt allt koka ca 5 minuter eller tills grönsakerna och linserna är genomkokta, krydda med salt. Hacka koriandern och strö över före servering.