Indisk currysoppa med kyckling

0 röster
4
Indisk currysoppa med kyckling
Foto: TV4

En snabbvariant av Mulligatawny soup, en berömd engelsk/indisk rätt.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 3 tsk curry
  • 2 äpplen
  • 25 g margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l buljong från tärning
  • 1 grillad kyckling eller kycklingrester
  • persilja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Hacka löken och fräs den med margarin i en gryta. Skala äpplena och riv dem grovt. Tillsätt dem i grytan tillsamman med curryn. Låt det hela brynas något under omrörning. Pudra över mjölet och rör om. Slå på buljongen. Låt soppan småkoka 10 minuter
  2. Smaka av med salt och peppar. Skär kycklingen smått och hacka persiljan. Lägg det i grytan och hetta upp. Servera soppan med ostsmörgås.
26 januari 2009

Fler goda recept