Mydia saganaki - musslor och fetaost

Mydia saganaki - musslor och fetaost
Foto: TV4

Mydia saganaki - musslor och fetaost

Av: Ilias Ioannidis

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

20 min

Traditionell grekisk musselrätt med en nordisk touch. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck:
Ljus lageröl, helst svenskt och en iskall Aalborg Jubilæums Akvavit.

Ingredienser

portioner

Ångkokta musslor med fetaost och dill

  • 2 kg färska blåmusslor, tvättade och skrubbade
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 0,5 röd chilifrukt, strimlad
  • 1 vitlök, finhackad
  • 1 tomat, finhackad
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 krm salt
  • 100 g fetaost, smulad
  • 1 knippe dill, finhackad

Gör så här

  1. Värm oljan i en stor kastrull. Fräs lök, vitlök och chili tills allt är mjukt och löken genomskinlig. Tillsätt tomatpurén och rör runt. Tillsätt tomaterna. Salta och peppra. Smaka av. Häll i vinet och låt allt koka upp. Tillsätt musslorna. Rör runt och ska kastrullen. Lägg på ett lock och låt stå i 3-4 minuter. Ta av kastrullen från spisen och smula i fetaosten och strö över dillen. Lägg på locket och låt vila i 2 minuter.