Yoghurtsorbet

Yoghurtsorbet
Foto: TV4

Yoghurtsorbet

Av: Ilias Ioannidis

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

45 min

Nyttigt och gott till efterrätt. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck:
Nivole från Italien. Sött, lätt mousserande muskatvin.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 gelatinblad
  • 90 g grädde
  • 35 g glykos
  • 190 g florsocker
  • 325 g matyoghurt
  • 325 g mild yoghurt naturell

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp grädde och glykos i en kastrull. Rör ner florsocker och urkramade gelatinblad i den varma grädden. Avsluta med yoghurt. Kyl av och kör i glassmaskin. Ta upp sorbeten ställ i frys eller servera genast.