Nudelcurry

Nudelcurry
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Nudelcurry

12 ingredienser

Grejen med kokosmjölksbaserade rätter är: sjuda! Låt alltid kokosmjölken sjuda i minst 10 minuter innan du skjutsar in resten av allt det goda. Kokosmjölken uppför sig nämligen som grädde. Efter lite kokning krämar den till sig och blir helt... helt underbar. Som lätt vispad grädde. Som när du ska göra greencurry eller liknanade, koka kokosmjölken först! /Emma Hamberg

Ingredienser

portioner
  • 5 dl creamy coconut
  • 2 kycklingfiléer, i munsbitar
  • 250 g champinjoner, klyftade
  • 1 broccoli, i mindre buketter
  • 250 g små tomater, gärna gula
  • 2 limefrukter, saften
  • 3 tsk grön curry (prova dig fram här)
  • 2 tsk fisksås, gärna mer
  • 2 tsk ostronsås, gärna mer
  • 1 tsk strösocker
  • 6 limeblad
  • 250 g risnudlar

Gör så här

  1. Koka upp vatten och låt nudlarna ligga där i ett par minuter, till de är mjuka.
  2. Häll av vattnet, skölj med iskallt vatten och låt stå.
  3. Ner med kokosmjölken i en stor wok eller kastrull.
  4. Låt det småkoka i ca 10 minuter, tills det blir kämigt och mumsigt.
  5. Sen ner med kyckling och grön curry. Låt det småkoka lite till.
  6. Smaka av med fisksås, ostronsås, socker och lime. När det smakar outstanding häller du i alla grönsaker och nudlar.
  7. Rör om, smaka av igen och servera!