Mumsigt morotskladd - en kladdkaka

Mumsigt morotskladd - en kladdkaka
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Mumsigt morotskladd - en kladdkaka

13 ingredienser

Vi är totala morotskakefreaks i vår familj. Så fort det fikas på fina fiket ska det avnjutas morotskaka. Så fort det skall bakas, vrålas det MOROTSKAKAAAAA! Men den ska vara kladdig, en kladdkaka. Punkt slut. Annars kan det faktiskt vara. Blir å det grövsta nedstämd om det serveras okladdiga morotskakor. Den här är tung och kladdig och du skall icke bliva besviken. Puss! /Emma

Du, den här kakan blir bara godare om den står till sig ett tag, så baka den ett par timmar - men helst en dag - i förväg.

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg

.

Ingredienser

Kaka

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl olja (rapsolja eller ngn annan som inte smakar så mycket)
  • 3 dl morot, fint rivna
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk malen kanel
  • muskotnöt, lite riven
  • 1 tsk vaniljsocker

glasyr

  • 120 g färskost
  • 50 g smör, mjukt
  • 4 dl florsocker
  • citron, lite pressad saft

Gör så här

Kaka

  1. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
  2. Rör i olja och morötter.
  3. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan i.
  4. Häll i smörad form med löstagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-40 minuter. Kom ihåg att kolla tiden, den måste få vara kladdig!

Glasyr

  1. Blanda ingredienser till glasyren.
  2. Klutta ut på kaka när den har svalnat.