Monkes spröda kladdkaka

Monkes spröda kladdkaka
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Monkes spröda kladdkaka

Av: Anette Rosvall och Emma Hamberg

Från: Husmorsorna - kokboken

9 ingredienser

Man blir aldrig för gammal, gaggig eller trött för tårta! Receptet kommer från kokboken Husmorsorna.

Se fler recept från

Husmorsona

Ingredienser

Monkes spröda kladdkaka

  • 2 dl ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl smör, smält
  • smör, till formen
  • mannagryn, lite, till formen
  • 50 g mandel, flagad, (du kan strunta i den om du vill)

Gör så här

Monkes spröda kladdkaka

  1. Blanda äggen och sockret lugnt och fint med slev. I med resten och sist det smälta smöret.
  2. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med lite mannagryn.
  3. Ner med godheten i formen och skjuts in i ugnen längst ner i 180°, i 20 minuter.
  4. Medan tiden går slickar du skålen innan ungarna kommer på dig.
  5. Sedan slukar du kakan med vispad grädde.