Kladd-cake-pop eller kladdkaka på pinne

32 röster

Det här kladdkakereceptet det är en liten rackare, och på pinne dessutom. Du gör din allra bästa kladdkaka, följer receptet, doppar och dekorerar och vips har du en kladd-cake-pops.

Kladdkakefavoriter

Bästa kladdkakan


Mjuk kladdig pepparkaka


Syrrans bästa kladdkaka


Kladdkaka the Caribbean way



Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg

.

Visa mer

Du behöver

  • 1 kladdkaka
  • 1 förp philadelphiaost, neutral (150-200 g)
  • 2 tsk smaksättning t ex rom, apelsinlikör eller liknande
  • Choklad, smält
  • Strössel i olika färger och former
  • Blompinnar avskurna i lagom storlek

Gör så här

  1. Baka din kaka och låt den svalna. Göm den för hungriga ungar och kanske dig själv oxå om du inte kan hålla fingrarna i styr innan godsakerna är helt kalla.
  2. När den har svalnat river du ned den i en plastskål.
  3. Blanda smulet med philadelphiaosten och eventuell smaksättning som rom eller apelsinlikör.
  4. Rulla kulor av smeten, det skall kännas ungefär som play-do-lera.
  5. Ställ de små bollarna i frysen ett tag.
  6. Smält chokladen i vattenbad.
  7. Ta fram strössel och lägg i små skålar.
  8. Tryck ned en lagom lång pinne i var och en av bollarna.
  9. Doppa dem försiktigt så att det blir choklad runtom hela bollen.
  10. Doppa bollen i strössel.
  11. Sätt dem sedan i ett glas med ärtor eller oasis så de står stadigt, för att torka ordentligt.
  12. Serveras kalla som små lagom munsbitar av kladdig kaka.
31 januari 2011

laddar fler recept

Laddar fler recept