Johannettes kladdkaka med jordnötter

Johannettes kladdkaka med jordnötter
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Johannettes kladdkaka med jordnötter

9 ingredienser

Den här jordnötskladdisen är både min och mina barns favorit. Barnens för att den går så himla fort och är lätt att göra, och min för att det nästan inte blir någon disk alls. Den utgår ifrån Johanna Westmans eminenta recept och här gången lade jag till en klutt jordnötssmör och en lite större klutt nutella - det blev himmelskt och en helt ny favorit. /Anette Rosvall

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg

.

Ingredienser

Johannettes kladdkaka med jordnötter

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk crunchy jordnötssmör
  • 0,5 dl nutella
  • vispgrädde

Gör så här

Johannettes kladdkaka med jordnötter

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Kakan är jättekladdig och måste skedätas ur formen om du inte lägger i ett papper i botten.
  3. Nu kommer det fiffiga - smält smöret i kastrullen på svag värme.
  4. Blanda ner ALLA andra ingredienserna i smöret och rör om till en jämn smet.
  5. Häll smeten i bakformen och ställ in i ugnen 30 minuter.
  6. Ta ut kakan och låt den svalna lite innan du tar ut den ur formen och äter den med iskall vispad grädde.