Anettes snabba kycklingpasta

Anettes snabba kycklingpasta
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Anettes snabba kycklingpasta

12 ingredienser

15 min

Idag blir det enkel måndagsmat: handla, blanda och käka! /Anette Rosvall

Se fler recept från

Husmorsorna

Ingredienser

portioner
  • 1 grillad kyckling
  • 1 förp pasta cannelloni
  • 2 förp mozzarellaost
  • 1 förp tomatsås (med basilikasmak)
  • 2 rödlökar, hackade
  • 1 kruka färsk basilika (eller timjan)
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk tomatpuré
  • smör
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • ev parmesanost, riven

Gör så här

  1. Fräs rödlöken med vitlöksklyftor och tomatpuré i smör.
  2. Blanda den färdigkokta pastan med vitlöks- och tomatpurén.
  3. Dela mozzarellaosten i små bitar.
  4. Häll tomatsåsen, den rensade kycklingen, mozzarellaosten och hälften av de färska örterna över pastan.
  5. Salta och peppra och lägg upp i en fin skål.
  6. Strö hackade färska kryddor över pastan och om du vill lyxa till med lite extra riven parmesanost.