Frederik Zälls husfrusill

25 röster
15 m + tid i kyl
1 burk

Krämig och het matjessill med cornichons, syltlök och dill.

Visa mer
15 m + tid i kyl
1 burk

Du behöver

  • 250 g matjesfiléer
  • 2 msk chilisås
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 liten gul lök
  • 1 litet knippe färsk dill
  • 1 dl cornichoner och syltlökar, grovt hackade
  • nymald svartpeppar
  • eventuellt tabasco

Gör så här

  1. Skala och hacka löken finfint och skär dillen precis lika fint.
  2. Skölj sillen och torka av den med hushållspapper. Skär filéerna i bitar.
  3. Blanda chilisås, majonnäs, gräddfil med finhackad lök, dill och grovt hackade cornichoner och syltlökar. Krydda med svartpeppar och blanda väl. Hetta eventuellt upp med tabasco.
  4. Sist men inte minst ska givetvis sillen ner i blandningen. Blanda återigen väl, men gör det mycket försiktigt.
  5. Täck med lock och låt glädjen dra i kylskåp, minst 30 minuter, gärna över natten.
19 mars 2016
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept