Hummus på gula ärtor, yoghurt & blomkål

Hummus på gula ärtor, yoghurt & blomkål
Foto: Joel Åhlin
joel åhlin
joel åhlin

Hummus på gula ärtor, yoghurt & blomkål

8 ingredienser

Den här hummusen som Joel Åhlin lagade i Nyhetsmorgon är riktigt mumsig!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 dl torkade gula ärtor
  • 2 msk tahinipasta
  • 1 krm malen spiskummin
  • salt
  • 0,5 citron, saften av
  • kokvatten, att späda med
  • 1 blomkål
  • 1 dl turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Blötlägg och koka ärtorna enligt anvisningen på förpackningen. Spara kokvattnet och använd senare.
  2. Mixa de kokta ärtorna när de fortfarande är varma i en matberedare eller mixer med tahini & spiskummin. Späd med kokvattnet från ärtkoket så den inte blir för tjock. Smaka av med salt och citronsaft.
  3. Plocka blomkålsbuketter och lägg i iskallt vatten, häll av vattnet.
  4. Servera hummusen på ett fat med blomkålen och yoghurten bredvid. Dippa och ät.