Rätt från Mellanöstern där hummusen spelar huvudrollen. Den här hummusen är av det krämigare slaget, till den serverar du en kryddig lammfärs samt pitabröd.
Tips! Kom ihåg att lägga kikärterna i blöt i god tid.
Lägg torra kikärtor i blöt i 12-14 timmar. Byt vattnet minst en gång under blötläggningen
Koka kikärtorna i nytt vatten i 1-1,5 timme med lite bikarbonat. Bikarbonaten hjälper till att göra kikärterna mjukare. Ta bort det vita skummet som bildas på ytan.
Häll av kikärter, spar lite av kokvattnet. Mixa kikärterna släta i en matberedare.Tillsätt eventuellt kokvatten om du vill ha en lösare konsistens på din hummus. Fortsätt mixa i minst 3 minuter, tillsätt olja under fortsatt mixning. Låt svalna.
Tillsätt citronsaft, pressad vitlök, tahini och salt. Mixa slätt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer tahini, vitlök, salt eller citronsaft.
Stek lammfärs i olivolja tillsammans med spiskummin, kryddpeppar och kardemumma i en stekpanna. Krydda med salt och peppar
Lägg upp bred ut hummus på en tallrik. Lägg därefter på stekt färs, pinjenötter, olivolja, lite citronsaft samt hackad persilja. Ät med pitabröd istället för bestick.