Hummertacos med ananas och wasabikräm

Hummertacos med ananas och wasabikräm
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Hummertacos med ananas och wasabikräm

18 ingredienser

25 m

Lyxiga tacos med hummerkött smaksatt med yuzu, en kräm på avokado och wasabi, koriander, ananas och lime.

Tips! Fritera Gyozablad eller wontonplattor (det säljs på Asiatiska livsmedelbutiker) och använd som tacoskal!

Ingredienser

portioner

hummer

  • 2 humrar
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl yuzujuice
  • 1 msk yuzuskal
  • 2 msk sriracha
  • salt
  • peppar

wasabikräm

  • 2 avokador
  • 1 tub wasabi paste
  • 1 msk honung

Tacoskal

  • gyozablad (eller wontonplattor)
  • olja, till fritering

Tillbehör

  • 1 ananas
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk olivolja
  • 1 cosmopolitansallad

Servering

  • 6 limefrukter
  • 2 krukor shisokrasse

Gör så här

  1. Börja med att skära hummerköttet i mindre bitar och smaksätt hummerköttet med majonnäs, yuzuskal och yuzujuice samt sriracha.
  2. Gör avokadokrämen genom att gröpa ur avokado och mixa med wasabi och honung.
  3. Gör tacoskalen genom att fritera gyozablad eller wontonplattor.
  4. Tärna ananas i små tärningar och blanda med lite koriander och olivolja.
  5. Skär salladen i lagom stora bitar för tacoskalen.
  6. Fyll tacoskalen och servera med lime vid sidan av och toppa med shizokrasse.