Hummersallad med lime, chili och ingefära

Du behöver

  • 2 mindre kokta hummrar
  • 1 huvud bladsallad eller gemsallad
  • 70 g bladspenat
  • 1 chili
  • 1 liten bit ingefära
  • 1 lime
  • 1 avokado
  • 10 cocktailtomater
  • 1 kruka koriander eller persilja
  • 1 msk olivolja
  • Salt

Gör så här

  1. Dela hummern och plocka ur köttet. Skär hummerstjärten fint, spara smöret. Spara hummerskalen och ta försiktigt ur klorna.
  2. Skär tomaterna fint, finriv skalet på lime, pressa lite saft efter smak, riv ingefäran och finhacka chilin utan kärnor. Blanda det och salta lite. Skär avokadon i mindre bitar och vänd ned. Finstrimla de yttre salladsbladen och vänd ner tillsammans med hummerkött, hummersmöret och olivolja. Smaka av.
  3. Lägg ”salsan ” i hummer skalet och toppa med en vacker klo och stjärt. Ta de små salladsbladen och rippla lite olivolja över samt lite limesaft. Lägg på fat och placera hummer vid sidan. Garnera med lite koriander eller persilja. Servera gärna ett ljust bröd till.
Kommentera receptet

Fler goda recept