Hummer med avokado, grapefrukt, sjökorall och shisoblad

Hummer med avokado, grapefrukt, sjökorall och shisoblad
Foto: Tv4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Hummer med avokado, grapefrukt, sjökorall och shisoblad

20 ingredienser

30 m

Läcker och lyxig rätt med hummer, avokado, syrlig grapefrukt och en krämig hummermajonnäs. Ett enkelt och perfekt recept inför helgen!

Ingredienser

portioner

Hummermajonnäs

  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1-2 tsk champagnevinäger
  • 2 dl hummerolja
  • salt
  • peppar

Servering

  • 140 g hummerkött, kokt
  • 1 avokado
  • 2 cm gurka, skalad
  • 1 grapefrukt
  • 50 g sjökorall, förvälld
  • 4 msk brödsmulor, stekta
  • salt
  • peppar

Garnering

  • shisoblad
  • shisokrasse
  • dill
  • buskkrasse
  • rädisa
  • ätbara blommor

Gör så här

Hummermajonnäs

  1. Vispa ihop äggula, dijonsenap och 1 tsk vinäger. Tillsätt hummeroljan droppvis under ständig vispning till en fast majonnäs. Smaka av med salt, peppar och ev. lite mer vinäger.

Servering

  1. Skär hummerköttet i mindre bitar. Skär avokadon i 8 klyftor. Skiva gurkan tunt på mandolin. Skala och skär ut filéer av grapefrukten och sedan i mindre bitar.
  2. Krydda hummer, avokado och gurka med lite salt och peppar. Lägg avokado, hummer och grapefrukt på tallrikar.
  3. Lägg på sjökorall, stekta brödsmulor över. Ringla över hummermajonnäs och täck med skivad gurka.

Garnering

  1. Garnera med shisoblad, shisokrasse, dill, buskkrasse, rädisor och blommor.