Hotpot med tomat, aubergine och halloumitopping

Hotpot med tomat, aubergine och halloumitopping
Foto: ViktVäktarna

Hotpot med tomat, aubergine och halloumitopping

15 ingredienser

40 min

ww viktväktarna

Smakrik halloumi hot pot med aubergine och tomater med en ljuvlig topping! Vegetarisk gryta när den är som bäst.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 aubergine
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk malen spiskummin (eller ras el hanout)
  • 380 g färdigkokta kikärtor [1 förp]
  • 380 g krossade tomater [1 förp]
  • 3 dl vatten
  • salt
  • peppar

Topping

  • 200 g halloumiost
  • 6 torkade aprikoser
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 msk färsk persilja, hackad
  • 2 msk rostade solrosfrön

Gör så här

  1. Dela lök i grova bitar och tärna aubergine.
  2. Värm olja i en panna och stek lök och aubergine tills de börjar mjukna. Tillsätt spiskummin och låt fräsa med hastigt. Blanda ner sköljda och avrunna kikärter och stöt dem med en potatisstöt, lämna ungefär hälften hela. Häll på krossade tomater och vatten, koka upp och låt sjuda 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tärna halloumi och aprikoser. Hacka vitlöken. Fräs halloumin i oljan till fin färg. Vänd ner vitlök och aprikoser. Låt det bli varmt och blanda ner persilja.
  4. Lägg upp grytan i skålar och toppa med halloumifräs och solroskärnor.
TIPS!
Fler tips från ViktVäktarna!
Viktväktarna Grön ärtsoppa med pocherat ägg

Fler tips från ViktVäktarna!

Här hittar du fler smarta recept från ViktVäktarna.

Läs mer